Muu

Algusaeg:

R, 03.11.2023 10:00

Lõpuaeg:

R, 03.11.2023 14:00

Toimumiskoht:

Saku mõis (kaart)

Korraldaja:

Saku Vallavalitsus

Pilet:

Tasuta

Olete oodatud Saku valla kliima- ja energiakava strateegiapäevale 3. novembril kell 10 Saku Mõisa.

Kliima- ja energiakava koostamise eesmärk on kohalikul tasandil kliima- ja energiaalaste eesmärkide seadmine, lahti mõtestamine ning saavutamine. Kavaga tehakse kindlad sammud kliimamuutuste leevendamiseks. Aeg on üheskoos sõnastada Saku valla kliima- ja energiakava valdkondade väljakutsed, panna paika täpsemad eesmärgid ja tegevused.

Registreerumise tähtaeg on 30. oktoober.

Kliima- ja energiakava valdkonnad on järgmised:

1) Tervis, sotsiaalhoolekanne ja pääsevõimekus – valmisolek kliimamuutustega seotud terviseriskiga toimetulekuks, kriisidega toimetulek (sh joogivesi, teavitustegevus), päästevõimekus, sport ja liikumisharjumused, tervishoiu- ja sotsiaalhoolekande tagamine.

2) Maakasutus ja planeerimine – asustustihedus, valglinnastumise mõjud, rohevõrgustik, haljastus, kuumasaared, tormi-, üleujutus- ja erosiooniriskid, sademeveelahendused.

3) Looduskeskkond – rohealad, elurikkus, liigirikkus, võõrliigid, loodusressursid.

4) Majandus – keskkonnahoidlikud riigihanked, ringmajandus, jäätmemajandus, toetused.

5) Biomajandus – põllumajandus, metsandus, kohalik toit.

6) Kogukond, teadlikkus ja koostöö – kaasav eelarve, kogukonnaalgatuste toetamine, tegevused teadlikkuse tõstmiseks, kogukonna kaasamine.

7) Taristu ja ehitised – hoonete energiatõhusus, keskkonnasõbralikud lahendused ehitamisel, elektrisõidukite laadimistaristu, teehooldus- ja ehitus, tänavavalgustus, avalik ruum, teede hooldus

8) Liikuvus – autostumine, ühistransport, jalgrattateed- ja parklad.

9) Energeetika ja varustuskindlus – soojusmajandus, kaugküte, elektrivõrk, taastuvenergia, kogukondlikud energiaalgatused, energiasääst.

 

Päevakava:
10.00-11.00 Sissejuhatus teemasse
11.05-13.00 Töögrupid
13.05-14.00 Arutelu avatud ringis

Päeva ja töögruppe juhivad Tartu Regiooni Energiaagentuur (TREA) ja Energex Energy Experts koos Saku Vallavalitsusega. Kõigile registreerunutele saadetakse materjalid 23. oktoobril.